1. Малын тоог чанарт шилжүүлж, орон нутгийн онцлогт зохицсон ашиг шимийн чиглэлийн үүлдэр, омгийн цөм сүргийн малаар сайжруулна.
  2. Эрчимжсэн мал аж ахуй эрхлэдэг фермэрүүдийг дэмжиж, чадавхжуулах сургалтад хамруулан, туршлага судлуулах.
  3. Бог малын хээлтүүлэгчийг мэргэжлийн ажил үйлчилгээний нэгжид ялган төвлөрүүлж,  дутагдаж буй хээлтүүлэгчийг нөхөн тавих.
  4. Мал сүрэгт үзлэг ангилалт хийж, шаардлага хангасан хээлтэгч, хээлтүүлэгч малыг  ялган тэмдэглэн, ээмэгжүүлж  бүртгэл мэдээллийн нэгдсэн санд хамруулах.
  5. Бэлчээрийг усжуулах, худагжуулах, бэлчээрийн усан хангамжийн хүрэлцээг тогтвортой байлгахаар Худаг уст цэгийг шинээр гаргах болон сэргээн засварлаж малчдад эзэмшүүлэх.
  6. Жилд 2-3 удаа МЭГ, ЭМГ, НДГ, сумдын ЗДТГ-тай хамтран 12 чиглэлд ажлын хэсэг гарч малчдад төрийн үйлчилгээ үзүүлдэг.
  1. Байгууллагын захиргаа удирдлага, дотоод үйл ажиллагааг хангах.
  2. Байгууллагын тогтвортой үйл ажиллагааг хангаж, бодлого, төлөвлөлт, хяналт шинжилгээ үнэлгээ,  албан хэрэг хөтлөлт, хүний нөөцийг төлөвлөж, хэрэгжүүлэх.
  3. Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн салбарын эдийн засаг, төсвийн тооцоо, хөрөнгө оруулалт, урсгал зардлын төсвийн төлөвлөлт, санхүү, төсвийн хэрэгжилт, худалдан авах ажиллагааны төлөвлөлт, тайлагналт, төсвийн ил тод байдлыг хангаж ажиллах.
  4. Мэдээллийн технологийн хөгжилд нийцүүлэн иргэдэд үзүүлэх төрийн үйлчилгээг цахимжуулан, шуурхай, ил тод байдлыг хангах, төр, хувийн хэвшлийн түншлэлийг хэрэгжүүлэх.
  1. Хүнсний үйлдвэрлэл, хангамж, худалдааны бодлогын хэрэгжилтийг зохион байгуулах, зохицуулах.
  2. Хүнсний болон хоол үйлдвэрлэлд үнэ цэнийн болон кластерийн сүлжээг хөгжүүлэх.
  3. Хүнс, хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний өрсөлдөх чадварыг дээшлүүлэх, импортыг орлох болон экспортлох боломжийг нэмэгдүүлэх.
  4. Аймгийн хүн амын хүнсний хангамжийг тогтворжуулах, стратегийн хүнсний нийлүүлэлтийн улирлын хамаарлыг бууруулах.
  5. Газар тариалангийн үйлдвэрлэлийн бодлогын хэрэгжилтийг зохион байгуулах.
  6. Тариалангийн үйлдвэрлэлийн байгаль, цаг агаарын эрсдэл даах чадавхыг нэмэгдүүлж уур амьсгалын өөрчлөлтөд дасан зохицох, үр, сортын шинэчлэл, хөрсний үржил шимийг сайжруулах, хамгаалах, таримал ургамлын үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлэн тогтвортой, хүртээмжтэй хангамжийг бий болгох.
  7. Тариалангийн үйлдвэрлэлд байгаль орчинд ээлтэй техник, технологи нэвтрүүлэн тогтвортой хөгжлийг хангах, эрчимжүүлэх, хэрэгжилтийг зохион байгуулах, зохицуулах.
  8. Хөнгөн үйлдвэрийн салбарт экспортын баримжаатай болон импортыг орлох бүтээгдэхүүний нэр, төрөл, тоо хэмжээг нэмэгдүүлэх, үнэ цэнийн болон кластерын сүлжээг хөгжүүлэх.
  9. Хөнгөн үйлдвэрийн инноваци, технологийн шинэтгэлийг эрчимжүүлэх ажлыг зохион байгуулах.
  10. Жижиг, дунд үйлдвэр, үйлчилгээний салбарын хөгжлийг эрчимжүүлэх ажлыг зохион байгуулах.
  11. Хоршооны салбарын хөгжлийг эрчимжүүлэх ажлыг зохион байгуулах.
  12. Ахуйн үйлчилгээний салбарын хөгжлийг эрчимжүүлэх ажлыг зохион байгуулах.
  1.  Согтууруулах ундаа худалдах, түүгээр үйлчлэх тусгай зөвшөөрөл хүссэн хуулийн этгээдэд улсын байцаагчийн болон ажлын байрны дүгнэлт гаргах.
  2. Ургамал, ургамлын гаралтай түүхий эд бүтээгдэхүүнд ургамлын эрүүл ахуйн үзлэг хийж, улсын байцаагчийн дүгнэлт гаргах.
  3. Сортын тариалангийн талбайд хянан баталгаа хийж, акт үйлдэх.
  4. Хянан баталгааны дүнгээр шаардлага хангасан талбайн хураасан ургацаас дээж авч шинжилгээнд өгөх, шинжилгээний дүнг үндэслэн улсын байцаагчийн дүгнэлт гаргах.
  5. Мах, махан бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлд ажлын байрны дүгнэлт гаргах.
  6. Өндөг, сүү, сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлд ажлын байрны дүгнэлт гаргах.
  7. Нялх, балчир, бага насны болон цэцэрлэгийн хүүхэд, ерөнхий боловсролын сургуулийн бага ангийн сурагчдад зориулсан хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүн болон хоол үйлдвэрлэлд ажлын байрны дүгнэлт гаргах.
  8.  Шинээр анхан шатны аж ахуй эрхлэгч, хүнсний худалдаа, хүнс үйлдвэрлэл, хоол үйлдвэрлэл эрхлэх хүсэлтийн дагуу ажлын байрыг үзэж, газар дээр нь зөвлөмж зөвлөгөө өгч, Igov.mn цахим системд бүртгэх.