Бүх шатны боловсролын байгууллагуудын 2024-2025 оны хичээлийн шинэ жилийн бэлтгэл ажилд урьдчилан сэргийлэх хяналт шалгалтыг хүүхдийн 38 цэцэрлэгийн 21 гал тогоо

буюу 55.3%-ийг, 25 ЕБС-ийн 14 цайны газар буюу 56.0 %-ийг тус тус хамруулан Хүнсний тухай, Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай , ЕБС-ийн хоол үйлдвэрлэл үйлчилгээний тухай хуулийн болон холбогдох стандарт , журмын хэрэгжилтийг шалгалаа .

Шалгалтаар нийт 70 зөрчлийг илрүүлэн газар дээр нь 90%-ийг нь арилгуулж, мэргэжил, арга зүйн зөвлөгөө  өгч ажилласан.

Сургууль, цэцэрлэгийн 90 хувь  нь стандартын шаардлага хангасан зориулалтын  байранд хоол үйлдвэрлэл явуулж байна

Аймгийн хэмжээнд шинэ хичээлийн жилийн хоол үйлдвэрлэлийн  бэлтгэл ажил 95.6%-тай хангагдсан байна.             Энэ хичээлийн жилээс хариуцан ажиллах бэлтгэл ажлын хүрээнд хоол үйлдвэрлэлийн зориулалтын тоног төхөөрөмжийг улсын төсвийн хөрөнгөөр БШУЯ-наас бүрэн ханган нийлүүлсэн учир хоол үйлдвэрлэлд шаардлагатай тоног төхөөрөмжийн хүрэлцээ хангамж өмнөх жилээс эрс сайжирсан байна.